Het meest recente rolmodel in babykleren heeft onlangs het levenslicht gezien: de lieve prinses Charlotte Elizabeth Diana uit Cambridge, dochter van prins William en hertogin Kate. De wereld wachtte reikhalzend op hun eerste publieke optreden en hoefde eigenlijk maar een paar uur te wachten.

Zoals gewoonlijk perfect gestyled, verscheen Kate naast William met de pasgeboren dochter in haar armen voor het Londense ziekenhuis. Bijzondere aandacht werd besteed aan de pasgeboren prinses, die een schattige gebreide muts droeg en in een donzig babykleedje was gewikkeld. Het is niet verwonderlijk dat de deken in een mum van tijd uitverkocht was. De Spaanse boetiek waar de hoed vandaan zou komen, is sindsdien opgetogen over het grote aantal bezoekers. Het is duidelijk dat de outfits van de kleine prinses nu meerdere keren worden bekeken, becommentarieerd en natuurlijk opnieuw worden gekocht.

Bij deze gelegenheid hebben we overwogen waar rekening mee moet worden gehouden bij het kopen van babymode. Je eigen kleine bundeltje vreugde moet er immers niet alleen chic uitzien, maar ook helemaal op je gemak voelen! Babymode moet de volgende kenmerken hebben:

Hoge kwaliteit
De basisregel is: geen compromis over kwaliteit bij het kopen van babymode! Dit geldt vooral voor rompertjes en andere kledingstukken die in direct contact komen met de gevoelige babyhuid. Baby’s hebben zachte, huidvriendelijke materialen nodig die niet krassen. Dit omvat onbehandelde natuurlijke materialen zoals wol of zijde, maar ook aangename materialen zoals katoen of badstof. Men moet goedkope synthetische vezels vermijden, die ongemakkelijk zijn voor de baby en hem snel laten zweten. Zorg er bij het kopen van babymode voor dat de materialen goed verwerkt worden!

Geschikt
De gemiddelde dag van een baby bestaat uit veel bewegen en nog meer slapen. Babymode moet daarom flexibel zijn en niet alleen onbeperkt schoppen mogelijk maken, maar ook een comfortabel dutje. Het belangrijkste hier is de juiste maat: te strakke babykleertjes zitten oncomfortabel en kunnen de tere babyhuid beschadigen, te grote kleding kan wegglijden. Elastische manchetten die niet zijn ingesneden bieden meer flexibiliteit. De basisuitrusting van de babygarderobe bevat ook een voldoende aantal rompertjes die in het kruis kunnen worden gesloten en de nieren warm houden.

Praktisch
Brullen! Schrreuwen! De meeste baby’s huilen hardop of zeuren tenminste als je ze opzet of uittrekt. Het lijkt erop dat het veranderen van kleding de grootste nachtmerrie is van de kleine luierkoning. Hoe onpraktisch, want babykleding wordt heel vaak verschoond. Let er bij het kopen van babymode op dat het kledingstuk snel en gemakkelijk kan worden verwisseld om alle betrokkenen te redden. Een oplossing: drukknopen op de halslijn en in het kruis.

Makkelijk in onderhoud
Babykleding moet niet alleen duurzaam zijn, maar ook gemakkelijk schoon te maken. Vooral slabbetjes en spuugdoekjes moeten regelmatig door de wasmachine worden gejaagd. Het is raadzaam om babykleding minimaal 40 graden te wassen, bij voorkeur 60 graden. De kledingstukken moeten ook veel wasbeurten doorstaan. Zelfs als de kleintjes zelf snel uitgroeien, willen ouders misschien de kleding weggeven of bewaren voor toekomstige broers en zussen. Heel belangrijk: was babykleding voordat u deze voor het eerst draagt ​​om eventuele resten van kleuren of chemicaliën te verwijderen die de gevoelige babyhuid kunnen beschadigen en allergieën kunnen bevorderen.

Duurzaam
Biologische babykleding biedt nog meer kwaliteit – meestal voor een hogere prijs. De kleintjes hebben een bijzonder gevoelige huid. Hoe minder verontreinigende stoffen daar terechtkomen, hoe beter. Babykleding van delicaat biologisch katoen biedt perfecte bescherming. De stoffen zijn 100% biologisch. Bij de productie worden natuurlijke meststoffen en onschadelijke kleurstoffen gebruikt. Het biologische katoen wordt meestal zeer zorgvuldig verwerkt en helpt allergieën te voorkomen.