Of het nou om een woning gaat, een kantoor of een winkel, wanneer een pand veel ramen bevat is er veel lichtinval naar binnen wat vaak erg wenselijk is. Daglicht is fijn én het scheelt natuurlijk energiekosten want je hoeft (overdag) de lampen niet of nauwelijks aan te doen. Nieuwe huizen en gebouwen worden vaak van veel ramen voorzien. Naast dat het voor veel daglicht zorgt, ziet het er vaak ook erg mooi uit. Tóch zit er ook een klein minpuntje aan een grote raampartij, namelijk, privacy. Ramen zijn vaak van helder glas gemaakt waardoor je er gemakkelijk doorheen kijkt. Soms is dat wenselijk, bij de etalage van een winkel bijvoorbeeld, maar soms is het ook vervelend. Zo kun je het niet altijd fijn vinden dat de buren die meerdere keren per dag met de hond langslopen, altijd bij jou naar binnen kijken. Hetzelfde geldt voor een kantoorpand, ben je bezig met vertrouwelijke zaken op je werk dan is het niet wenselijk dat iedereen die langsloopt met jou mee kan kijken op je scherm/bureau. Ondanks dat veel ramen dus erg wenselijk zijn, mis je vaak wel een stukje privacy.

Met raamfolie op je ramen creëer je eenvoudig, snel én voordelig de gewenste privacy

Raamfolie is zoals de naam het al zegt een dun laagje folie die je op je ramen kunt plakken. Een standaard raamfolie zorgt ervoor dat het zicht grotendeels wordt geblokkeerd, maar dat er wel daglicht wordt doorgelaten. Een populaire raamfolie is bijvoorbeeld het folie met gezandstraald effect. Dit korrelige effect zorgt ervoor dat het zicht wordt belemmerd en er nauwelijks doorheen te zien is. Het daglicht wordt wel doorgelaten, ideaal dus! Ook raamfolie met melkglas effect is zo’n privacy folie. Liever een folie met een leuk printje? Tegenwoordig is raamfolie verkrijgbaar met hele leuke en zelfs kleurrijke printjes!

Waar kun je raamfolie kopen?

Vaak is er in de bouwmarkt een klein aanbod aan raamfolie te vinden, wanneer je dus houdt van winkelen kun je eens een bezoekje brengen aan de plaatselijke bouwmarkt. Online is het aanbod echter een stuk groter. De webwinkel Raamfolieonline.nl biedt tientallen, misschien wel honderden verschillende raamfolies aan. Een print met bloemetjes, een print met vogeltjes, strakke strepen of een effen design, je vindt het daar allemaal én je kunt het op maat laten maken, waardoor je niet, zoals in de bouwmarkt, direct een volle rol moet kopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *