Als je last hebt van kalk in de douche is dat om meerdere redenen erg vervelend. Wat direct opvalt bij kalkhoudend water uit de douche is het ontstaan van kalkaanslag. Deze witte aanslag komt niet alleen neer op de kranen, de douchekop en de slang van de douche, maar ook op de tegels en de glazen wand of deur. Verder zorgt kalk in de douche er ook voor dat de watertoevoer richting je douchekop langzaam maar zeker verstopt raakt. Daarnaast is douchewater met veel kalk ook niet bepaald prettig voor je huid. Daarom is het goed om je te verdiepen in de mogelijkheden om kalk in de douche tegen te gaan. Zo kun je onder meer kiezen voor het installeren van een waterontharder.

Kalk effectief aanpakken

Je kunt kalk in de douche op verschillende manieren bestrijden. Zo ben je vast wel bekend met de verschillende schoonmaakmiddelen speciaal voor kalkaanslag in de badkamer. Dit soort producten zorgt weliswaar voor een tijdelijke oplossing, omdat het veel van de zichtbare aanslag weghaalt. Toch is het voor de lange termijn geen echte redding. Kies daarom liever voor een systeem dat kalk in je leidingwater direct bij de bron aanpakt. Een goed voorbeeld hiervan is de waterontharder uit Bergen op Zoom. Een wateronthardingssysteem wordt rechtstreeks op je waterleiding aangesloten en zorgt hier voor een uitstekende filtering. Hierdoor wordt het water direct een heel stuk zachter en zuiverder.

Past een waterontharder ook in mijn huis?

Het mooie aan waterontharders is dat ze in diverse varianten verkrijgbaar zijn. Zo kun je kiezen voor een waterontharder voor een klein huishouden of kun je juist een extra grote waterontharder laten installeren. Op deze manier zorg je ervoor dat iedereen bij jou thuis op elk moment kan genieten van zachter en gezonder water. Ook reken je hiermee voorgoed af met ontsierende en zelfs schadelijke kalkaanslag in je badkamer, keuken en huishoudelijke apparaten. Bestel bij voorkeur een waterontharder van een Nederlandse fabrikant. Zo ben je zeker van een apparaat dat optimaal is afgestemd op het harde, calciumrijke water dat door onze leidingen stroomt.

Tags: