Een steiger uitzoeken is geen alledaagse bezigheid. Heb je plannen om binnenkort enkele klussen te klaren rondom je woning, dan is het best mogelijk dat je hiervoor een steiger nodig hebt. Een Altrex kamersteiger kopen van Rolsteiger.net behoort tot één van de mogelijkheden. Maar het gamma van steigers is erg ruim. Voor elke klus is een bepaalde steiger voor handen. Enkele tips om een keuze te maken welke steiger bij je persoonlijke behoefte past.

Maak de juiste keuze als je een steiger koopt

Steigers zijn er in verschillende soorten en maten. Welke steiger het beste bij je past heeft vooral te maken met de klus die je in de nabije toekomst wil gaan uitvoeren. Denk eerst goed na waarvoor je een steiger wil gaan gebruiken. Ga enkele criteria na zoals:

  • gebruik je de steiger buiten of binnen
  • maak je regelmatig gebruik van een steiger of niet 
  • wat gaat de hoogte zijn waarop je wil gaan werken
  • is het voor professioneel gebruik of eerder als doe-het-zelver

Altrex kamersteiger versus rolsteiger

Bij steigers heb je de keuzemogelijkheid uit 2 soorten steigers: de zogeheten kamersteiger of rolsteiger. Een Altrex kamersteiger is op een heel eenvoudige wijze in elkaar te plooien en makkelijk te verplaatsen. Kamersteigers bewijzen vooral hun nut voor klussen die je uitvoert binnenskamers. Rolsteigers anderzijds zijn uiterst geschikt voor klusjes buitenhuis.

Waar opletten bij het kiezen van verschillende soorten steigers

  • Hou rekening met lengte en breedte

Altrex kamersteigers heb je in verschillende maten en soorten. Je zal zelf moeten bepalen welke breedte van de steiger moet zijn en de lengte van het werkoppervlak. Hou eveneens rekening met de platformhoogte waar je van plan bent om de werken uit te voeren.

  • Overweeg de mogelijke uitbreidingsmogelijkheden

Heel veel steigers kunnen met afzonderlijke onderdelen worden uitgebreid. Dit is enorm praktisch als je bijvoorbeeld werken wil gaan uitvoeren die hoger zijn dan oorspronkelijk voorzien of waar je andere onderdelen van een steiger wil gaan gebruiken.

  • Veiligheid staat centraal

Een Altrex kamersteiger staat in het teken van de veiligheid en is gecertificeerd. Hierdoor kan je op beide oren slapen en worden alle veiligheidsnormen gerespecteerd.

Tags: