Je herkent het vast wel. Je wilt een nieuwe vloer hebben, maar je hebt totaal geen idee hoe je het moet aanpakken. Van inspiratieloosheid tot keuzestress, veel mensen vinden het vaak lastig om tot de geschikte vloer te komen. Dat is niet zo gek, want de kans is groot dat je het helemaal verkeerd aanpakt! Wij hebben in deze blog een aantal handige punten op een rij gezet die het jou makkelijker gaat maken om tot jouw perfecte vloer te komen voor in de gewenste ruimte.  

 
Verdiep je in jouw woning! 

Waar veel mensen de mist in gaan, is het verkeerd aanpakken van de zoektocht. Het is superbelangrijk om eerst goed te verdiepen in jouw eigen woning. Analyseer welke kleuren er in huis al zijn, of je veel licht inval hebt en natuurlijk welke woonstijl jij hanteert. Een vloer heeft veel impact op hoe een ruimte er optisch uit komt te zien. Zorg er daarom voor dat je goed weet welk effect je wilt creëren in huis. Denk aan groter, kleiner of misschien wel breder en smaller. Heb je veel donkere kleuren in huis? Zorg er dan voor dat je niet voor een te donkere vloer kiest. Dit zorgt er namelijk voor dat je woning er erg donker en duister uit komt te zien. 

Woonmagazines voor inspiratie 

Zodra je het huis goed hebt geïnspecteerd en erachter bent gekomen welk effect je graag wil creëren, dan is het verstandig om lekker rond te neuzen in Woonmagazines. In deze bladen staan de laatste trends op het gebied van vloeren. Experts zorgen voor de mooiste foto’s in deze tijdschriften van woningen met prachtige vloeren die perfect inspelen op alle elementen die in de ruimte zichtbaar zijn.  

Ga langs vloerenwinkels 

Als je echt veel inspiratie wilt en goed advies, dan is het zeker een aanrader om een vloerenwinkel te bezoeken. In dit soort winkels is genoeg te zien! Plus je kan de vloer ook even in het echt meemaken, door het aan te raken en te zien van wat voor materiaal het gemaakt is. Daarnaast is er altijd wel een vriendelijke medewerker die je goed op weg kan helpen. Wellicht stelt diegene wel voor dat je lamelparket moet nemen of een multiplank vloer.  

Tags: