Kusadasi is een badplaats met 100.000 inwoners aan de Egeïsche kust, 60 km ten zuiden van de stad Izmir.
Kusadasi is beroemd om de ruïnes van de Romeinse metropool Efeze en de Artemis-tempel, een van de zeven wonderen van de antieke wereld. Elk jaar meren honderden schepen aan in de cruisehaven van Kusadasi om hun passagiers naar de ruïnes te brengen.
Samen met het naburige Özdere is Kusadasi een veelbezochte bestemming voor pakketreizen aan het strand. De reistijd voor een strandvakantie in Kusadasi begint in de eerste weken van april en duurt tot eind oktober.
Het volgende gaat over interessante plaatsen in Kusadasi, aanbevolen hotels, goede restaurants, stranden en alle andere dingen die je moet weten voordat je op reis gaat.

Luchthaven Izmir Adnan Menderes

De luchthaven Adnan Menderes in Izmir ligt 80 kilometer van Kusadasi, Bodrum-Milas 120 kilometer. Izmir heeft de meeste directe vliegverbindingen. Bodrum-Milas is vaak alleen bereikbaar via een tussenstop in Istanbul of Izmir.

Waar slapen in Kusadasi

In Kusadasi zijn hotels in het noorden van de stad, vlakbij de zee of met directe toegang tot het strand. Dit zijn meestal clubfaciliteiten of resorts.
Er zijn veel viersterren- of boetiekhotels in het centrum van Kusadasi. Je moet van hen een tijdje naar het dichtstbijzijnde strand.
In het zuiden van Kusadasi, op Ladies Beach en Long Beach, zijn er all-inclusive clubfaciliteiten direct aan het strand. Selcuk Beach in het noorden van Kusadasi hoort eigenlijk niet meer bij de stad, maar er zijn ook veel clubfaciliteiten op het mooie zandstrand.

Persoonlijke aanbeveling:

Aqua Fantasy is ongetwijfeld het meest populaire vakantiepark van Turkije. Dit is dé locatie voor een geslaagde zonvakantie met het hele gezin!

Interessante plaatsen en attracties in Kusadasi

  • Efeze: de ruïnes van een oude stad waar 250.000 mensen woonden en de ruïnes van de tempel van Artemis, een van de 7 wonderen van de antieke wereld.
  • Haven: restaurants, winkelcentra, slenteren door de stad.
  • Kasteel op Taubeninsel: prachtig park met een klein museum.
  • Selcuk: Archeologisch Museum met de opgravingen uit Efeze. Een Byzantijns-Seltsjoekse citadel.
  • Karavanserai aan de haven: er wordt momenteel een nieuw museum gebouwd in de oude, eeuwenoude handelspost in het stadscentrum
  • Sirince: een dorp in Griekse stijl met 42 kerken en kloosters. Het is een van de beste wijnbouwregio’s in Turkije.
  • Huis van Moeder Maria: volgens de katholieke kerk zou het huis bij Efeze de plaats zijn waar de Maagd Maria stierf, drie pausen hebben het al bezocht.
  • St. John’s Church: de kerk in Selcuk werd gebouwd op het vermeende graf van de apostel Johannes.
  • Isa Bey-moskee (14e eeuw): de constructie van de moskee in Selcuk uit de Seljuk-periode is gemodelleerd naar de Grote Moskee in Damascus.
  • Dilek National Park en Alt (Old) Doganbay: Nationaal park met een oud Grieks dorp, mooie stranden en natuur.