Kemer is een klein toeristisch stadje aan de zuidkust, een van de bekendste badplaatsen van Turkije. Kemer lijkt erg op de klassieke resorts, er zijn alle noodzakelijke attributen: zee, strand, hotels, restaurants, weg en bergen.

Tot de jaren zestig is Kemer alleen over zee te bereiken. Maar nadat Antalya een behoorlijk beroemd resort is geworden, werd hier een snelweg naar Kemer aangelegd. Vanaf de jaren negentig is Kemer een van de grootste toeristencentra geworden.

De meeste straten zien eruit zoals op de volgende foto. Merk op dat er geen draden in het midden zijn, alle communicatie is verborgen onder de grond.

Langs de zee loopt een promenade. Eigenlijk is een mooie promenade een van de sleutels tot het succes van een goed resort.

Kemer heeft een kiezelstrand en daardoor is het water erg helder. Bergen rondom de stad zorgen voor prachtige landschappen.

Kemer is een typische badplaats zonder historische bezienswaardigheden in de stad. De belangrijkste attracties zijn strand, promenade, restaurants. We huurden fietsen en reden door de stad. Er zijn geen fietspaden buiten de stad, dus moet de weg op.

Loop gewoon niet over een egel heen, want die zie je daar regelmatig in het donker lopen. Zelfs midden in de stad.

U kunt ook een wandeling maken op het grondgebied van interessante hotels. We bezochten Orange Country Resort. Dit hotel is gebouwd in de stijl van Amsterdam en ziet er vooral ’s avonds erg mooi uit. We waren in 2008 in Kemer, misschien zijn er sinds die tijd nieuwe ongebruikelijke hotels verschenen.

Hoe kom ik er:

De dichtstbijzijnde luchthaven is in Antalya (60 km). Ga met de bus naar het busstation van Antalya en stap over op de bus in de richting van Kemer, ze rijden regelmatig en kosten 5 euro. Taxi vanaf het vliegveld naar Kemer kost 65-70 euro.

Andere hotels

Om al dat leuks te bekijken en te ervaren, raden we je o.a. een verblijf aan in de volgende hotels:

Fame residence Kemer

Dit luxe kusthotel ligt aan de Middellandse Zeekust.

Limak limra

Dit luxe strandhotel aan de voet van de berg Olympus ligt op dertien kilometer van de oude stad Phaselis.