Gelegen op een voorgebergte tussen Antalya en Alanya, biedt deze zeer populaire vakantielocatie ideale omstandigheden voor een gevarieerde vakantie, of het nu in de pittoreske oude stad is met indrukwekkende oude en Byzantijnse ruïnes of in de levendige hoofdstraat met tapijt-, sieraden- en leerwinkels.

Ontspanning vindt u in de kleine restaurants of bars die uitkijken op zee of op het kilometerslange zandstrand dat uitnodigt tot eindeloze wandelingen. In de nabije omgeving vind je bekende bezienswaardigheden zoals Aspendos, Perge of de Manavgat watervallen.

Side is niet alleen dankzij de mooie, uitnodigende stranden Titreyengöl en Kumköy uitgegroeid tot een vakantieparadijs. De Liman Caddesi promenade nodigt uit tot slenteren en winkelen en de vele culturele en historische monumenten zijn zeker een bezoek waard.

Alanya ligt zeer dicht bij Side en heeft de reputatie een van de mooiste vakantieoorden aan de Turkse Rivièra te zijn. Bijzonder opmerkelijk in Alanya is het Kale-fort, dat 250 meter boven de zee uitsteekt met meer dan 150 torens. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de hele stad.
Rond het fort zijn er veel grotten met klinkende namen zoals liefde of meisjesgrot. Alle grotten zijn gemakkelijk per boot te bereiken en de tocht over het turkooisblauwe water is een unieke ervaring.

Stranden

Natuurlijk heeft het leuke dorpje ook diverse stranden waaruit je kunt kiezen. Over het algemeen zandstranden, maar soms hier en daar een ook wat ruiger terrein.

Sommige hotel, zoals hotel royal dragon side, liggen aan en vlakbij het strand.