Een parel van de Turkse Rivièra is de oude havenstad Side tussen Belek en Alanya. Een mix van 3.500 jaar cultuur en modern toerisme wacht op u in de pittoreske oude stad met de kleine haven. Ook qua historische bezienswaardigheden hoeft deze Turkse schoonheid zich niet te verstoppen, omdat onder andere bewaarde delen van een oude stadsmuur en het amfitheater verkend kunnen worden. Daarnaast herbergt Side enkele oude schatten van onvoorstelbare waarde: de Tempel van Apollo, het Nymphaeum-fonteinhuis en de overblijfselen van de basiliek en het bisschoppelijk paleis.

Stranden in Side

Iedereen die ooit een vakantie in Side heeft doorgebracht, weet welke prachtige stranden daar op reizigers wachten. De lange zandstranden van deze levendige stad maken lange wandelingen en onvergetelijke dagen aan zee mogelijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel vakantiegangers zich aangetrokken voelen tot de prachtige strandpromenade, waar het ene hotel het volgende volgt.

Goed om te weten:

Colakli Beach is perfect voor lange stranddagen, want naast loungen kun je er ook watersporten of feesten in de restaurants.
Zo is het strand van Colakli erg populair bij gezinnen. Daar kunnen kinderen zandkastelen bouwen op de zacht glooiende zandstranden en kunnen hun ouders ze in de gaten houden. Als u liever een bed boven de handdoek heeft, kunt u eenvoudig een bed inclusief parasol huren.

Watersporten in Kumköy

De idyllische plaats Kumköy in Side biedt een waar paradijs voor sporters. Naast klassiek beachvolleybal zijn er verschillende watersporten mogelijk, zoals jetskiën of banaanboot varen.
Geniet gewoon van het moment bij zonsondergang
Na een enerverende dag wacht reizigers een spectaculair nachtleven in de warme Turkse zon. Door haar culturele diversiteit heeft de havenstad ook veel vertier te bieden. Van gezellige strandtentjes tot romantische bars en sfeervolle danstempels – er is echt voor ieder wat wils! We raden de Coppa Beach Club & Lounge ten zeerste aan, die u uitnodigt om gewoon van het moment bij zonsondergang te genieten.

Genieten

Wil je optimaal van de stranden en de watersport genieten raden we een verblijf aan in hotel side mare resort.