Ook in deze moeilijke tijd wil je natuurlijk wel eens een goedkoop dagje uit met gezin. Onderstaand enkele niet al te dure uitstapjes in Nederland, maar het valt misschien aanbeveling om voor dagjes uit met kinderen eens te kijken naar de kortingspas, die Nappas te bieden heeft.

Dat scheelt toch behoorlijk…..

Schoorl | De hoogste duin van Nederland

De Schoorlsduinen liggen ongeveer 30 minuten ten noorden van Amsterdam. Een prachtig natuurgebied met een uitgestrekt duinlandschap waarin het heerlijk wandelen is. Ook de hoogste duin van Nederland ligt in Schoorl. Je moet 51 meter klimmen als je op de “top” staat (op de zandbodem is het niet zo makkelijk als het klinkt!).

Roermond | Waterwandelen rond de Molenplas

Het natuurpark Schwalm-Nette loopt langs de Duits-Nederlandse grens en heeft een aantal prachtige premium wandelpaden die door het landschap van de Nederrijn leiden in een zeer gevarieerd landschap. De circa 6 km lange wandeling Molenplas voert rond een meer, de Mühlensee. Een vrij grazende Konik-kudde, de mooie Hompesch-molen en een wateroversteek over grote rotsblokken zijn geweldig voor jong en oud. Helaas loopt het pad soms dicht bij een weg en hoogspanningsleidingen.

Roermond | Naar de heide in Nederland

Het wandelpad De Meinweg is niet alleen een geweldige bestemming als de heide in augustus bloeit. De heide rond Roermond glinstert tijdens de heatherbloei roodachtig roze en paars en vormt een geweldig decor voor de 18 km lange cirkelvormige wandelroute.

Kinderdijk | De mooiste windmolens van Nederland

Oude molens aan de Nederrijn maken gewoon deel uit van het wereldbeeld. In Kinderdijk kunt u echt indrukwekkende grote en vooral vele tegelijk ten zuiden van Rotterdam bezoeken. Je kunt de historische museummolen niet alleen van binnenuit bezoeken, je wilt er ook echt intrekken.
Onze tip # 1: Fiets bij mooi weer van Rotterdam naar Kinderdijk.
Onze tip # 2: Ben je ooit in een windmolen gebleven? In Bergharen, net achter Nijmegen, kun je een oude windmolen boeken met 12 (!) Bedden. Perfect voor een teamuitje of een spontane weekendtrip met vrienden!

Scheveningen | De kortste weg naar zee …

Voor ons is de Nederlandse kust de kortste weg naar zee. Scheveningen bij Den Haag ligt op slechts twee uur rijden. Of het nu zomer of winter is, bij storm, zon of sneeuw: een dagje Holland aan zee, de zilte lucht in je neus en wandelen door de duinen is altijd een hoogtepunt. Stap gewoon op zaterdagochtend in de auto en kijk ’s ochtends uit op zee: dat ervaren we alleen in Nederland!
Onze tip: Scheveningen is het mooiste buiten het seizoen, dan heb je het strand bijna voor jezelf!

Rotterdam | Wandel door de oude binnenstad van Delfshaven

Bij Rotterdam dachten we in eerste instantie aan haven en industrie. Is de stad het waard? Is er iets te zien? O ja! Delfshaven, de oude binnenstad van Rotterdam is het beste bewijs van een reis naar de op één na grootste stad van Nederland.
Onze tip: vanuit het centrum volg je het pad langs het water naar Delfshaven. Je kunt de grote molen niet missen en tussendoor kun je het mooie Het Park en de idyllische zeilhaven van Stichting Verhaaven ervaren.