Smartphones maken nu deel uit van de oude hoed van de lokale entertainmentindustrie. Zoals bekend gaan de zogenaamde smartwatches een stap verder in de richting van technologiemensen. Met name veel atleten en mensen die minder met de XL mobiele telefoon willen worstelen, nemen graag hun toevlucht tot zo’n nieuwe handige metgezel. Maar hoe zit het met jongere gebruikers, dat wil zeggen kinderen? De volgende regels verduidelijken de algemene en speciale voordelen van een smartwatch voor het kind van vandaag.

Minder afleiding?

In tegenstelling tot de smartphone is een smartwatch veel kleiner en daardoor eigenlijk “onaantrekkelijk” om de verschillende spellen à la Angry Birds & Co. te spelen. Het is daarom vaak aan te raden om een ​​smartwatch aan te schaffen omdat het kind zich veel beter kan concentreren – bijvoorbeeld op lesgeven op school. Dit is misschien waar, maar aangezien de slimme metgezel niet langer moeizaam uit zijn zak hoeft te worden gehaald, maar wordt aangemoedigd om de klok rond te kijken en aan te raken, wordt de afleidingsfactor slechts gedeeltelijk verminderd. Het ziet er echter een beetje anders uit in de kindermodus. Slechts enkele fabrikanten bieden een dergelijke functie aan, maar zodra deze is geactiveerd, kan nauwkeurig worden bepaald welke functies toegankelijk zijn voor het kind en welke niet.

Tracking-functie en meer

Stappen tellen, hartslag meten en calorieën berekenen – deze functies motiveren letterlijk veel volwassen mensen om smartwatches te gebruiken. Deze functies zijn voor de kleintjes misschien veel minder verstandig of aantrekkelijk, maar de volgfunctie via gps kan zeker voordelen opleveren. Tot slot, zelfs met veel gratis apps, kan de positie van het kind op afstand worden bepaald en kan het geweten worden gekalmeerd. Hier moeten echter concrete afspraken worden gemaakt met de vervoerder, dus met het kind – met 24-uurs bewaking is het geschil al onvermijdelijk. Een fundamenteel pluspunt dat spreekt voor het gebruik van een smartwatch krijgt dan de features – die soms perfect op elkaar zijn afgestemd van model tot model. Voor speciale smartwatches voor kinderen zijn de technologieën zoals de camera, de microfoon en het beeldscherm niet zo krachtig, maar des te robuuster dan die van de nobele versies voor volwassen gebruikers. En met vooraf geïnstalleerde vaardigheidstaken wordt het kind zelfs op een aantal cognitieve manieren ondersteund – heel speels en intuïtief!
Gevolgtrekking

Een smartwatch is zeker handig voor een kind. Dit is echter bij lang niet alle hightech horloges het geval, want ook hier kan de afleiding erg groot zijn. Bovendien is er altijd een smartphone nodig voor de “klassieke” smartwatch, omdat de functies van de smartwatch alleen worden ingeschakeld door de twee apparaten te koppelen. Als er echter een kindvriendelijke versie wordt gebruikt, is er geen mobiele telefoon nodig en zijn er geen vaste tarieven, enz. Naast de handige trackingfunctie, de lagere prijs en de hoge veerkracht is het een waardevolle aankoop.

Welke het meest geschikt is voor welke leeftijd kun je zien in de Smartwacht top 5.