Duidelijk, compleet en gevuld met alle relevante informatie – dit is het ideale cv. Bijna een derde van de applicaties mislukt door ontbrekende informatie of een chaotische structuur. We laten je zien hoe een compleet cv eruit ziet en geven je een volledig opgemaakte sjabloon.

Een goede cv, ook welcurriculum vitae genoemd, laat zien wie je bent. In het beste geval twee A4-pagina’s. Dit zorgt voor veel aanvragers voor problemen: ofwel pak je te veel in (je bent tenslotte trots op alles wat je tot nu toe hebt gedaan!) Of vind je te weinig het vermelden waard (wie geeft er om de pottenbakkerscursus tijdens de zomervakantie acht jaar geleden?). We leggen je uit welke informatie absoluut noodzakelijk is in een compleet cv – en hoe deze eruit moet zien.

Structuur en structuur: Het ideale, complete cv

Naam, opleiding, banen, hobby’s … Een compleet cv heeft veel verschillende inhoud. Daarom is het des te belangrijker om een ​​goede omtrek met koppen te maken. Ten slotte moet de lezer in een oogopslag de weg in het cv kunnen vinden. De juiste structuur ziet er als volgt uit:
1. Persoonlijke gegevens
2. Professionele carrière
3. Training en bijscholing
4. Kwalificaties en kennis
5. Belangen
De opleidings- en werkplekken worden doorgaans in chronologische aflopende volgorde vermeld.

De huidige baan en de laatste training hebben altijd de hoogste prioriteit voor deze variant, de tijden worden gegeven in de maand / jaar-indeling.

Inhoud: Wat moet er in het cv staan?

  • Persoonlijke gegevens: voor- en achternaam, geboortedatum, staatsburgerschap
  • Foto: actueel, professioneel (geen selfie) en vriendelijk (lach!)
  • Beroepscarrière: werkgever en plaats, type en duur van de werkzaamheden
  • Universiteiten: bijgewoonde universiteit of hogeschool, onderwerp van de afstudeerscriptie, informatie over het eindexamen, eventueel voltooide semesters in het buitenland
  • Beroepsopleiding: type opleiding, leerbedrijf, diploma
  • Schoolonderwijs: alleen de laatste school (locatie en duur)
  • Beroepsopleiding: speciale seminars, cursussen of aanvullende kwalificaties
  • Niet-professionele training en bijscholing: specificeer alleen de training die relevant is voor het persoonlijk competentieprofiel of de gezochte functie.
  • Kennis en vaardigheden: vreemde talen, IT-vaardigheden en andere vaardigheden vinden hier hun plaats.
  • Interesses: hobby’s en interesses die persoonlijke competentie en professionele ambities onderstrepen, kunnen in het cv worden vermeld. Clubactiviteiten laten bijvoorbeeld zien dat je een teamspeler bent. Een band waar je creatief in bent.

Een template gebruiken

Natuurlijk is het maken van een CV veel werk, je kunt dan ook naar een website gaan waar ze, vaak gratis, kant en klare voorbeelden ter beschikking stellen, zogenoemde CV Templates.

Dat kan behoorlijk in de tijd schelen.