… Ontdek de verschillen!

Materialen voor tuinmeubelen hebben bepaalde eigenschappen die u moet kennen. Het gaat niet om kwaliteit, maar om zorg en behandeling. Afhankelijk van uw omstandigheden maakt het de beslissing gemakkelijker als u de kenmerken van verschillende tuinmeubelen kent.

Hoe zit het met houten tuinmeubelen?

Hout ontmoet het karakter van de natuur. Alleen al een tuinbank van hout en ijzeren elementen heeft veel charme en biedt u altijd een comfortabele zit. Hout overtuigt dus met zijn rustieke en natuurlijke karakter, maar is relatief zwaar. Om een ​​enkele stoel te verplaatsen, heb je een bepaalde hoeveelheid kracht nodig.
Hiermee moet rekening worden gehouden bij het online bestellen van tuinmeubilair. Als hout niet gelakt is, beschermt een enkele behandeling met onderhoudsolie het materiaal. De korrel is ook beter zichtbaar na een oliebehandeling, het hout ziet er over het algemeen frisser uit, bijna als nieuw. In de wintermaanden moeten houten tuinmeubelen ofwel worden afgedekt met een beschermhoes of in de droge gereedschapsschuur worden geplaatst.

Maak kennis met tuinmeubelen van smeedijzer

Smeedijzeren tuinmeubelen worden meestal in een romantische look aangeboden. Andere modellen zijn ultramodern of tijdloos mooi. Wilt u een zware tuinset bestellen met een vaste locatie, maak dan de juiste keuze. Het kan een bank zijn of een weelderige tuintafel. Later overstappen is geen gemakkelijke taak.
Tuinmeubelen van smeedijzer moeten eens per jaar een roestwerende behandeling krijgen. Als u schildert, moet u de oude laag verwijderen. Vervolgens wordt een basislaag aangebracht, die ervoor zorgt dat de verf langer blijft zitten. Alleen dan wordt de daadwerkelijke kleur geschilderd. Plaats in de winter een beschermhoes over de smeedijzeren tuinmeubelen. U kunt hier direct bij ons een ijzeren tuinset bestellen.

Kunststof en polyrotan – de onderhoudsvriendelijke variant

Het is begrijpelijk dat veel mensen onderhoudsvriendelijke tuinmeubelen willen. Als een vochtige doek of tuinslang voldoende is om stof en vuil te verwijderen, begint de dag gewoon goed. Bijkomend voordeel: polyrotan en kunststof zijn in een mum van tijd droog en direct weer te gebruiken.
Als uw kinderen nog klein zijn en tuinmeubelen misschien bevlekt zijn met fruit of ijs, dan zijn deze materialen perfect voor u. Want de rieten fauteuil, ligstoel en tuinsalon blijven de komende jaren aantrekkelijk. Gemakkelijk schoon te maken tuinmeubelen zijn daarom ideaal om online tuinmeubelen te bestellen. Een ander pluspunt is het lichte of relatief lichte gewicht. We raden ook een beschermende hoes aan tijdens de winter.

Aluminium – het allround talent onder tuinmeubelen

Met aluminium kun je niet de verkeerde keuze maken. De tafel en stoelen zijn absoluut licht, kunnen gemakkelijk van A naar B worden gedragen en zijn ook gemakkelijk te onderhouden. Aluminium tuinmeubelen staan ​​meestal voor een moderne look: strakke lijnen, slanke vormen zonder franje, met een vleugje sportief karakter.
Net als bij polyrotan en kunststof heeft aluminium geen aanvullende behandeling nodig. Het is voldoende als u het tuinmeubilair in de winter afdekt of in een droge ruimte zet. Gewoon douchen in het voorjaar en je bent klaar om te gaan! Dus waarom bestel je niet meteen een mooie tuinset online?
Kies voor comfort, gezelligheid en je eigen persoonlijke smaak. Bij ons vindt u het juiste tuinmeubilair: rustiek of modern. Bestel nu een goedkope tuinset online en geniet van de feel-good factor!