Wanneer je geld gaat lenen betaal je daar een bepaald rentepercentage over. Het rentepercentage is bij elke lening verstrekker anders. Je hebt grofweg gezegd drie soorten leenvormen; de persoonlijke lening, een doorlopend krediet en de hypotheek. Een hypotheek wordt onder andere verstrekt bij de aankoop van een woning. Een hypotheek los je af in 30 jaar en je betaalt een vooraf afgesproken rentepercentage. Bij een doorlopend krediet spreek je met de verstrekker een bepaald bedrag af dat je maximaal kunt lenen. Tijdens de afgesproken looptijd kun je dit bedrag opnemen en aflossen waarbij je het bedrag dat is afgelost opnieuw kunt opnemen. Je moet over het bedrag dat je hebt opgenomen rente betalen. Bij een persoonlijke lening krijg je het geleende geld in één keer op je rekening en dit moet je in termijnen terugbetalen. Het termijnbedrag is inclusief de rente over de restschuld.

Voor welk bestedingsdoel wil jij geld lenen

Eigenlijk maakt het helemaal niet uit voor welk bestedingsdoel je geld wilt lenen. Soms heb je gewoon even niet voldoende geld op je rekening staan. Mensen lenen geld voor een gezinsuitbreiding of een woning uitbouw, maar ook voor een auto of motor. Op de website van Overstappen.nl kun je verschillende leenvormen met elkaar vergelijken. Je ziet dan gelijk wat de maandelijkse kosten hiervan zijn en zo kun je ook makkelijk nagaan of je deze lasten wel kunt betalen. Als je een vergelijking maakt op Overstappen.nl weet je zeker dat je een onafhankelijk advies krijgt en jij hoeft hier niets voor te betalen. Wanneer jij de lening via de website van Overstappen.nl maakt ontvangen wij van de aanbieder een zogeheten provisie. Deze provisie is gelijk voor elke aanbieder dus maakt het ons niet uit naar welke aanbieder jij gaat!

Overstappen.nl helpt je bij het lenen van geld

Op de site van overstappen.nl vind je een groot aantal kredietverstrekkers. Hierdoor is het mogelijk om een goede vergelijking te maken van de lening die jij zoekt. Op de website van overstappen.nl kun je dan ook een krediet aanvragen in een paar stappen. Vergelijk eerst de lening die je wilt afsluiten. Dit doe je door eenvoudig jouw gegevens in te vullen. Geef aan hoeveel je wilt lenen en je ziet binnen enkele minuten hoeveel je kunt lenen, wat het rentetarief is en hoelang de looptijd van de lening is. Zo weet je precies wat de maandlasten zijn en hoelang je deze moet betalen! Heb je de juiste lening gevonden dan vraag je deze eenvoudig aan via overstappen.nl. Heb je nog vragen dan kun je hiervoor ook terecht bij overstappen.nl!