Wenkbrauwen epileren kun je het besten doen s’avonds voor dat u gaat slapen. Het epileren zelf het is niet prettig de haartje worden er uitgetrokken wat pijnlijk aanvoelt. Hierdoor kan de huid rood opleuken dit heeft even de tijdnodig om te kalmeren pas dan is het gewenste resultaat zichtbaar. Er zijn ook andere methodes die minder pijnlijk zijn maar deze hebben niet het gewenste rezultaat.

Wat heeft u nodig:

  • Bortseltje
  • Desinfecteermiddel
  • Pincet en een schuinpincet
  • Uiteraard een spiegel.

Voordat we kunnen beginnen met make-up aan te brengen epileren we de overtollige haartje. Dit om vlekken in de oogmake-up te voorkomen. Bortsel de wenkbrauwen eerst in te kunnen zien welke haren verkeerd zitten en moeten worden verwijderd. Desinfecteer de huid met een watje en desinfecteer lotion. Span de huid met middel en wijsvinger met daartussen de haar die je wilt epileren. U kan nu met een schuinpincet de haar met de haargroei-richting mee epileren. Professionele modellen hebben metal goed geëpileerde wenkbrauwen. U moet er altijd voor zorgen dat u een schuinpincet heeft voor het geval dat de wenkbrauw dons haartjes vertoond die vlekken kunnen geven bij de oog make-up.

Bij teken van de wenkbrauwen.

Het bij tekenen van de wenkbrauwen gebeurd pas als de oog make-up is aangebracht, Want u moet Tijden het aanbrengen van oogmake-up de ogen optillen. Voor het bijteken gebruiken we een wenkbrauwen potlood deze zijn harder als oog potloden. Hiermee kunt u echte haren na tekenen tevens geeft dit een natuurlijk effect. Neem een potlood in de kleur van de haren men mag de wenkbrauwen nooit in een doorlopende lijn tekenen. Gebruik steeds korte schuine streepjes die de natuurlijk inplant van de haren nabootsen.