Wie houdt er nou niet van een stukje Scandinavisch design? We hebben 3 superleuke kinderkleding merken op een rij gezet die je als stijlliefhebber in de gaten moet houden.

A Monday in Copenhagen

Sportief stedelijk met een modern, minimalistisch tintje, geproduceerd in zachte, comfortabele en gecertificeerde milieuvriendelijke stoffen, en het is nog eens betaalbaar. Wat kunt je  je nog meer wensen van een kinderkledingmerk?

A MONDAY in Kopenhagen is een nieuw, snel groeiend Deens label, dat momenteel zijn intrede doet op de Nederlandse markt. We verwachten een kleurrijk en fruitig collectie, met stijlen die passen bij het individuele kind.

A MONDAY in Copenhagen biedt betaalbare kwaliteitskleding voor kinderen tot 14 jaar. De collectie maakt gebruik van biologisch katoen en Oekotex gecertificeerde stoffen om in lijn te zijn met de Scandinavische duurzame standaard. Het Deense merk werd slechts enkele jaren geleden opgericht door Anne Katrine Montag, voormalig ontwerper van het kinderkledingmerk Mini A Ture.

Noa Noa

Het Deense merk Noa Noa miniatuur is voor meisjes tot 12 jaar en jongens tot 4 jaar. Het merk werd in 1981 opgericht om een alternatief voor de mainstream mode te creëren. Geïnspireerd door reizen en verschillende culturen, wilde het merk Noa Noa zich richten op een klassiek en toch vrouwelijk ontwerp, rijk gedetailleerd met een licht bohemienachtige touch.

Het merk bestaat uit vier kledinglijnen; Noa Noa Noa Woman, Noa Noa miniatuur Girl opgericht in 2003, Noa Noa miniatuur Baby Girl opgericht in 2005 en Baby Boy opgericht in 2016. De fantastische stijlen van Noa Noa miniatuur zijn nu beschikbaar.

WAWA

We zijn blij om dit prachtig Deense kindermerk onder de aandacht te brengen, WAWA. Het merk die Scandinavisch minimalisme combineert met Indiase invloeden.

WAWA is een organisch kinderkledingmerk voor de leeftijd van 2 tot 10 jaar, dat het gevoel van het kind voor eenvoudige details en milieubewustzijn wil koesteren. De kleding is volledig gemaakt van duurzame stoffen en is geverfd en bedrukt zonder schadelijke chemicaliën.

De WAWA SS20 ‘Eye Sea’, de zevende collectie van het merk, bevat prints geïnspireerd op een mediterrane zomer en alle kleine details die in de natuur te zien zijn. Dit is om de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen te weerspiegelen en hoe ze graag de omgeving verkennen.

De ontwerpster Johanna Topooco heeft het merk in 2016 in Kopenhagen opgericht. Als moeder ontdekte ze zelf dat er in de markt een algemene behoefte was aan biologische en duurzame kleding voor oudere kinderen. Haar ambitie is om gezonde, hoogwaardige en waardevolle kinderkleding aan te bieden.