Tirol is een zogenaamd bundesland in het westen van Oostenrijk. Grofweg vergelijkbaar met een provincie in Nederland. Tirol bestaat eigenlijk uit twee delen, de Oostenrijkse gebieden van Tirol worden door een ander bundesland van Oostenrijk door elkaar gescheiden.

Tirol staat in Nederland vooral bekend als een fantastische bestemming voor een wintervakantie. Alhoewel het ook leuk is om een vakantie in Tirol in de zomer te ervaren, komen de meeste reizigers naar het Oostenrijkse Tirol voor de wintersport. Genieten van de sneeuw.

Het gebied Tirol valt precies in de verwachting die Nederlanders bij Oostenrijk hebben, zoals er bijvoorbeeld de aanwezigheid is van traditionele houten Oostenrijkse chalets en het prachtige aangezicht van de Alpen.

De Alpen beslaan het grootste deel van het Oostenrijkse gebeid Tirol. Meer dan 90 procent, om precies te zijn. Daarom zijn Tirol en de Alpen praktisch synoniem met elkaar. Tirol, een fantastische plaats voor een vakantie!

Elke winter komen er weer grote groepen toeristen naar Tirol en de rest van Oostenrijk om te genieten van de wintersport. Tirol staat als zeer goed bekend als het om betrouwbare sneeuwval gaat.

Bijkomend voordeel van wintersport in Tirol is, dat de verhouding tussen prijs en kwaliteit van een vakantie op deze locatie heel goed is. Een vakantie in Tirol hoeft helemaal niet zo duur te zijn, en je kan toch een geweldige tijd beleven.

Tirol heeft talloze skigebieden en skiopleidingen. Zowel moeilijke als makkelijke skigebieden. Het gebied is dus geschikt voor ervaren én beginnende skiërs en snowboarders.

Belangrijke gebieden voor de wintersport in Tirol zijn bijvoorbeeld Weissbriach, Scheffau, Hopfgaren en Wildschoenau. Maar dat is maar het topje van de ijsberg, in Tirol zijn honderden fantastische wintersportgebieden te vinden.