China is een oase in de wereld en tegelijk een plaats waar de bezoeker gastvrij ontvangen wordt. Daardoor ook een ideale winterzonbestemming met natuurlijk grote verschillen in temperatuur. Met de komst meer toenadering naar het westen, en de vrije markteconomie heeft het land zich opengesteld voor buitenlandse toeristen en is China op veel fronten gemoderniseerd zonder iets van haar authenticiteit te verliezen. China is een heel veilig, vriendelijk land waar zowel individueel als in groepsverband prima gereisd kan worden per auto over een uitstekend wegennet.

Beijing is een prachtige oude hoofdstad van het land en tevens hoofdkwartier van de regering. De oude stad beschikt over vele historische bezienswaardigheden zoals de oude Keizerlijke gebouwen, ook wel de verboden stad genoemd. Een bezoek aan de grote muur mag zeker niet op het programma ontbreken.

China staat bekend om haar schitterende eeuwenoude tempels en paleizen. Je zou het misschien niet verwachten, maar China staat als land enorm open voor de verschillende kerken en geloven, en er zijn dan ook diverse tempels van verschillende geloven in het land te vinden. Zo kun je tijdens de stedentrip naar Beijing of een vakantie in China ook meteen een stukje cultuur opdoen. Want geloof is in China erg verwoven met de cultuur.
De beste periode om naar China te gaan is van Maart tot en met Oktober. In deze maanden is de temperatuur gemiddeld tussen de 15 en 35 graden en is de luchtvochtigheid niet te hoog. Hoewel de smog wel erg hoog kann zijn, maar dat hoort er een beetje bij een grote stad als Beijing.Wie in de wintermaanden naar China wil reizen, Komt waarschijnlijk voor een aangename verrassing te staan, want het land kent zelfs mogelijkheden om te skiën en te langlaufen, om nog maar te zwijgen van schaatsen dat je zelfs midden in Beijing kunt doen.