Natuurlijk, op vakantie in Turkije wil je op het strand liggen en ontspannen, misschien een goed boek lezen en gewoon ontspannen. En dan het liefst niet met die Turkse bus hoeven op ook wat cultuur op te snijven.

Wandaar een paar bezienswaardigheden die we graag bezoeken vanuit ons hotel, in dit geval hotel IC Green Palace in Kundu.

We hebben het al gehad over de mooiste stranden, dus niets staat dit project in de weg. Mocht je tijdens je reis echter ook de ene of de andere bezienswaardigheid willen bezoeken, dan heb ik hieronder een paar goede Antalya tips klaar staan, die je niet mag missen.

Karain-grot

Wil je een overtreffende trap? Je krijgt een overtreffende trap! De grootste grot die ooit in Turkije is bewoond, wat vind je ervan? Ik post gratis 40.000 jaar nederzettingsgeschiedenis. Deze druipsteengrot, ook wel de zwarte grot genoemd, bestaat uit drie afzonderlijke kamers. Dan kun je ook een bezoek brengen aan het kleine museum aan de voet van de berg.

De oude stad van Antalya

Rijke geschiedenis, veel te zien en nog meer te beleven: dit is de oude binnenstad van Antalya. Boven de kliffen vind je de wijk Kaleici met de meeste bezienswaardigheden van de stad. In het noorden vind je de bazaarwijk, die natuurlijk bezocht moet worden tijdens een reis naar Turkije. Er moet gehandeld worden, heel klassiek, en ik weet zeker dat je hier de juiste souvenirs vindt voor jezelf en voor iedereen die thuis is gebleven.

Hidirlik-toren

Deze toren waakt al bijna 2.000 jaar over Antalya en je moet zeker een bezoek brengen op weg van de oude stad naar het stadspark.

Karaalioglu Parki

Het stadspark van Antalya ligt in het zuiden, slechts een paar minuten buiten de oude stad. Met zijn prachtige uitzicht, de theetuinen, fonteinen en de strandpromenade is het park zeker een bezoek waard en absoluut ideaal als je even een pauze nodig hebt en diep wilt ademen.

Archeologisch museum

Als musea geen bestraffende gebeurtenis zijn, maar een reden om gelukkig te zijn, mag het archeologisch museum in Antalya zeker niet ontbreken. Hier wordt u dichter bij de geschiedenis van zowel de stad als de gehele zuidkust van Turkije gebracht en wachten u exposities uit verschillende tijdperken. Tunektepe-kabelbaan Aan het westelijke uiteinde van het Konyaalti-strand brengt een kabelbaan je naar de Tunektepe-berg, en alsof de reis zelf niet opwindend genoeg was, heb je een prachtig uitzicht over Antalya, de zee en de omliggende bergen. Daarna pauzeer je in het restaurant van het hotel, waar je wordt verwend met Turkse lekkernijen voordat je terugkeert naar de vallei voor nieuwe avonturen.