“Er is geen slecht weer, alleen de verkeerde kleding” Uit een enquête van een verzekeringsmaatschappij bleek dat een derde van de Duitsers bij koud weer niet buiten traint. Angstaanjagend is het niet? Laarsjes zijn beter af – want samen warmen we ook in de winter goed op!

Perfect voor de winter

Wil je ook in de winter niet zonder buitensporten? Uitstekend! Sporten kan ook goed bij vriestemperaturen en heeft een positieve invloed op ons immuunsysteem. In ons artikel over buitenfitness lees je waarom je buitenshuis moet sporten! Om nog maar te zwijgen over de winter …

Maar wat moet je dragen? Bij koude temperaturen zijn er meestal twee uitersten:
1.) Je bent te heet gekleed en zweet overdreven
2.) Je bent niet warm genoeg gekleed en bevriest

Om je te helpen de gulden middenweg te vinden tussen mager dompelen in Antarctica en derdegraads brandwonden, volgen hier de belangrijkste tips voor de juiste sportkleding in de winter!
Natuurlijk is de kledingkeuze belangrijk – en je bent perfect uitgerust met de juiste combinatie van functionele kleding: het textiel transporteert zweet weg van het lichaam, houdt de warmte op een comfortabel niveau en biedt je voldoende bewegingsvrijheid tijdens het hardlopen of bij de volgende bootcamp. Sessie.

1. Ondergoed

Functioneel ondergoed transporteert zweet betrouwbaar naar buiten, waar het kan verdampen – het grote voordeel in vergelijking met normaal katoenen ondergoed.

2. Functioneel shirt

Of het nu een overhemd met korte of lange mouwen is, u kunt het afhankelijk maken van de respectieve temperaturen. Het is belangrijk dat de shirts een hoge kraag hebben, bij voorkeur met een ritssluiting. Om de nek optimaal te beschermen tegen de kou, wordt ook een multifunctionele doek aanbevolen.

3. Ademend jack

Omdat het in de winter wat oncomfortabeler kan worden, is een ademende, wind- en waterafstotende jas een must. Het moet verstandig geplaatste reflectoren hebben zodat je ook in het donker goed zichtbaar blijft. Bijzonder functionele jassen kunnen ook gemakkelijk worden opgevouwen en in hun eigen zak worden opgeborgen. Zo vindt u in onze winkel bijvoorbeeld een passende jas!

4. Panty’s

Zoals de naam al doet vermoeden, zit deze broek zeer dicht op het lichaam en beschermt ze tegen wind en kou. Voor de winter wordt een gevoerde strak aanbevolen, zodat de benen comfortabel warm blijven. Als het nog te fris voor je is, kun je natuurlijk wat meer training- of joggingbroeken aantrekken. Dan zijn er uiterlijk geen excuses!

5. Hoofddeksel

Vooral in de winter moeten oren en voorhoofd worden beschermd tegen koude lucht. Dus hoofdband of hoed op en neer de paal! Hetzelfde geldt hier: functionele polyester hoeden voeren zweet betrouwbaar af, terwijl de goede oude katoenen hoed absorbeert en vervolgens nat op het hoofd hangt. Een passende hoed vind je in onze winkel. Je kunt natuurlijk ook elke andere functionele hoed dragen!

6. Handschoenen

Koude handen zijn waarschijnlijk erger dan koude oren. Hier geldt hetzelfde principe als voor het hoofd: Functionele handschoenen zijn beduidend beter dan Oma’s zelf gebreide modellen.

7. Schoenen

Waar in de zomer ademend vermogen gewenst is, heeft u in de winter soms een warmere en vooral waterdichte sportschoen nodig. Hier werken schoenfabrikanten met materialen zoals HydroGuard, Texapore en Goretex om je voeten te beschermen tegen nat worden en ook tegen de kou, zelfs bij stromende regen en sneeuw. Omdat waterdichte materialen lichaamswarmte niet zo snel naar buiten afvoeren en daardoor warmer blijven dan een ademend materiaal.