Je kunt tegenwoordig nogal wat verschillende extensies registeren als je op zoek bent naar een nieuwe domeinnaam, en ondanks dat velen zeggen dat het niet mogelijk is om met een zogeheten exotische domeinnaamextensie hoog te scoren in bijvoorbeeld Google, is dat natuurlijk wel degelijk mogelijk, alleen het zal veel meer moeite kosten dan bij de meer gangbare extensies zoals .nl en .com.

We kunnen eigenlijk gewoon stellen dat de Nederlandse extensie .nl voor Nederland gewoonweg de allerbeste optie is. Daarbij is een zogenoemde EMD nog steeds een baatje van vorodeel, maar in principe kan je iedere ander Nederlandse domein, ook op het zoekwoord waarop je wilt scoren, gewoon bovenaan krijgen. Mits je natuurlijk voldoende moeite doet. Dat wil zeggen aan alle SEO factoren denkt bij het ontwerpen van de nieuwe website, voldoende links krijgt vanaf de social media, en voldoende normale links krijgt vanaf andere websites.

De .nl is in ieder geval het allerbeste, en daarmee kost het altijd minder moeite in in de Nederlandse versie van Google hoog te kunnen scoren. Gevolgd doro de .com extensie.

Zelf durf ik wel te beweren dat de Europese extensie, .eu, ook een goed alternatief kan zijn, net als ,info, .biz, ,org en .net, hoewel deze jaarlijks ongeveer het dubbele kosten.

In principe, maar dat hadden we zonet al geschreven, kan iedere domeinextensie dusdanig hoog in Google komen, zodat je ook nog wat bezoek krijgt, en dus nog wat kunt verdienen.

Maar let wel, het overgrote merendeel van alle websites, en van alle dure of minder dure domeinen, en dus van al die domeinextensie, krijgt nauwelijks bezoek. Want daarvoor moet je eerst op de eerste pagina van het betreffende zoekwoord, in Google of Bing staan. Sta je daar niet, of doe je niet de moeite om daar te komen (of laat dat doen), dan is de moeite gewoon vergeefs. Alleen de eerste pagina gaat tellen.

Neem dus een domein die goed is. Of .eu, of .com, of bij voorkeur een .nl. En dan het liefst een EMD. Het scheelt toch in de snelheid waarmee je in de top zult komen.

Maak een fantastische website, voor de bezoekers. Het maakt niet uit wat je zelf zult vinden. Het kan nog zo mooi zijn, maar als de bezoekers meteen weer ergens anders heen surfen, heeft het totaal geen zin.

Dat zijn dus de drie dingen (of liever gezegd vier dingen), waarmee een website hoog kan komen. EMD, alle SEO factoren naar behoren op de website oplossen, Links van websiote met hetzelfde thema, en social media.

Begin dus allereerst met de goede en goedkope domeinnamen, het liefst met de extensie .nl. En je zult zien, dat het echt gaat werken, je moet er alleen maar moeite voor doen!