Met de krultang wordt de droom van mooie krullen werkelijkheid. Of het nu gaat om zachte golven of grote krullen – met het juiste gereedschap kunt u het doen volgens uw wensen. Maar welke krultang is nu de juiste en beste voor jou? Met welke curlingstyler creëer je de mooiste grote krullen en welke krultang is ook geschikt voor kort haar?

Krultang voor lang haar: “Pearl” van Remington

Deze cilindrische krulstyler is de klassieker onder alle modellen. De strengen worden met de hand om het verwarmingselement gewikkeld en op hun plaats gehouden. Dit zorgt voor een hoge mate van controle bij het maken van krullen. Deze krulstyler is ideaal voor lang tot halflang haar. De Remington “Pearl Curling Iron CI9532” heeft een diameter van 32 millimeter waardoor hij prachtige middelgrote krullen tovert, heeft een LCD display en een hoogwaardige keramische coating die zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en het haar beschermt tegen beschadiging.

Krultang voor natuurlijke golven: “Airwrap Complete” van Dyson

Als je je haar goed wilt doen, moet je vertrouwen op de “Airwrap” van Dyson. Toegegeven, de prijs is steil, maar je krijgt een absoluut high-end product waarmee je je haar heel voorzichtig kunt stylen. De “Airwrap” stylet je haar met warme lucht in plaats van een conventioneel verwarmingselement. Je haarlokken worden “naar binnen gezogen” door een luchtstroom, dus de draai- en opwarmtijd wordt met dit onderdeel volledig geëlimineerd. Een beetje lastig de eerste keer dat je het gebruikt, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders. Na de warme lucht komt er met een druk op de knop koudere lucht binnen. Dit zorgt ervoor dat de krul direct afkoelt en veel langer blijft zitten. De set bevat een dunner en een dikker opzetstuk voor krullen of golven, opzetborstels, een ronde borstel en een föhnopzetstuk.

Krultang voor kort haar: “Satin Hair 7” van Braun

Dit model is voorzien van een klem over de gehele lengte van het verwarmingselement. Dit voorkomt dat de streng eraf glijdt, zodat u hem niet eens hoeft vast te houden. Dit maakt het gemakkelijker om de streng vast te houden, maar het is ook een beetje lastig, want om geen rand in je haar te krijgen, moet je de “Satin Hair 7 Curling Iron CU750” van Braun gelijkmatig en langzaam over trekken het haar. Iets voor meer ervaren handen. Nog steeds een top krultang voor kort haar.